november 25, 2010

Græskar suppe

En opskrift på en super nem og helt suveræn god græskar suppe.
Den bliver endnu bedre hvis det er koldt udenfor og regnen trommer lidt på ruden :)

  • 1 butternusuash
  • 1 stor pastinak
  • 1 helt hvidløg
  • 2 kogte kartofler
  • 1 chili
  • Ingefær pulver
  • 1/2 dåse kokosmælk
  • Salt/peber
  • Olie
  • 6-8dl vand + 4 spsk koncentreret grønsagsboullion
  • 150 g frisk gedeost
  • 3 spsk ristede græskar kerner

Sæt ovnen på 225 grader.
Del græskaret i to dele (på langs). Fjern kerner og "tråde" indeni. Del pastinakken i to dele (på langs), men med skrællet på.
Læg græskar og pastinak på en plade med bagepapir med "ydersiden" op. Læg hele hvidløget på bagepiret også.
Hæld 2 spsk olie ovenpå græskar stykkerne.
Stil pladen i den nederste del af ovnen i ca 30 min. Det er klart når græskaret er blødt hele vejen igennem. Afkøles.
Grav græskar- og pastinak kødet ud af skrællet og læg det i en blender sammen med kartofflerne. Klem hvidløgsfedene ned i blenderen. Og eventuelt en frisk chili, hvis du vil have en stærkere suppe. Blend til en jævn puré. Læg purén i en gryde. Tilsæt vand og boullion. Lad det koge. Tilsæt kokosmælk, salt, peber, ingefærs pulver.
Serveres med en klat gedeost og ristede græskar kerner...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar