juli 18, 2011

Super gode grov boller

Rugmels Boller6 dl rugmel
6 dl kogende vand

3 dl vand
50 g gær
2 tsk. salt
0,5 dl olivenolie
1 spsk. honning
6 dl hvedemel
4 dl spelt mel (fint)

Hæld rugmelet i en stor skål og hæld det kogende vand over. Lad det køle af indtil det er ca. 37 grader.
Varm det andet vand til 37 grader. Rør gæren ud i det lunkne vand og bland salt, olivenolie og honning i. Hæld blandingen i rugmels-grøden. Tilsæt (næsten alt) mel, og ælt godt. Hæv i 40 minutter.
Hæld dejen ud på et melet bord og ælt lidt. Rul dejen til en pølse og skær den i ca. 25 stykker.
Rul dem til boller, læg dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. 30 minutter.
Bages i ovnen ved 250 grader i 15 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar