marts 14, 2012

Pesto, squash & kyllinge lasagne

Jeg synes at denne lasagne var super god.

Ingredienser
· 4 st kycklingfiléer, (300 g)
· 2 st squash, (ca 500 g)
· 1 tsk olivolja, + 1 tsk
· 3 msk pesto
· 1 tsk salt, + 0,5 tsk
· 1 krm nymald svartpeppar
· 1 pkt tomatsoppa, Kelda, (500 g)
· 1 pkt färska lasagneplattor, (250 g)
· 1 dl riven ost, 17 %

Tillagning
1. Sätt ugnen på 225°. Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skiva squashen. Stek kycklingen i 1 tsk olja ca 5 min. Rör i pesto. Smaksätt med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Ta upp kycklingen.
2. Stek squashskivorna i 1 tsk olja ca 2 min per sida. Krydda med 1/2 tsk salt.
3. Häll lite av tomatsoppan i botten på en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, kyckling, squash och soppa, låt översta lagret vara plattor och soppa. Strö över osten.
4. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Servera med rucolasallad.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar