juli 25, 2012

Hjemmelavet pizza på bagesten

En udsøgt pizza lavet på bagesten med hjemmelavet tomatsovs.

Tænd for ovnen på 275 grader i ca 1 time inden, så stenen får den ønskede temperatur

Pizzadej:- 2 dl vand
- 3 spsk. Olie
Varmes til 37 grader
- 25 gr. Gær smuldres i en skål og olie/vand blandingen hæles over
Bland derefter i:
- 1 tsk. Salt
- 1 tsk. Sukker
- 5 dl mel (2 dl hvedemel special, 3 dl spelt mel fin)
Æltes godt sammen i maskine eller for hånd i ca 10 min.
Hæve til dobbelt størrelse i værelses temp. (ca. 1 time).
Rulles derefter ud til pizzabund. Pensl med olie på hele bunden inkl. kanterne og læg ønskede fyld på. Bages ved ca. 275 grader i 7-12 min.
Tomas sovs:- 1 dåse hakkede tomater
- 2 finhakkede hvidløgs fed
- 1 finhakket gult løg
- Olivenolie
- 2 tsk basilikum (tørrest eller friskt)
- 1 spsk. Hvid balsamico
- 0,5 tsk cayenne peber
- Salt, peber
Steg hvidløg, løg og basilikum i olien. Det må ikke blive brændt/brunt.
Hæld balsamico og hakkede tomater i. Tilsæt cayenne, salt og peber. Lad småkoge i 20-30 min.












Ingen kommentarer:

Send en kommentar